El blog de cubells

Ja fa 27 anys

Un dels deures que tenia pendent i que m'havia proposat fer aquest estiu era llegir el llibre Codi Rebel de Glyn Moody.

Doncs resulta que avui fa 27 anys del famós missatge a Usenet de Linus Torvalds on anunciava que estava treballant amb linux:

Hola a tots aquells que sou usuaris del minix,

Estic fent un sistema operatiu (lliure) (només és un passtemps, no serà tan gran ni tan professional com el gnu) per als clons del 386(486) AT. Ha estat fermentat des de l'abril i ja comença a estar a punt. M'agradaria rebre comentaris sobre allò que a la gent li agrada/desagrada del minix, ja que el meu SO se li assembla una mica (el sistema de fitxers té el mateix format físic -per raons pràctiques, entre altres coses).

...Aconseguiré que funcione en la pràctica en uns pocs mesos i m'agradaria saber quines característiques són les que la majoria de la gent voldria mantenir. Qualsevol suggeriment serà benvingut, però no puc prometre que els acceptaré tots :-)

Linus (torvalds@kruuna.helsinki.fi)

Hi ha una dèbil polèmica per si s'ha de celebrar l'aniversari el 25 d'agost, avui, o el 5 d'octubre on alguns consideren que és quan es va poder accedir al primer codi de linux.

Tant se val. Ho celebrem igual. Feliços 27 anys.

Sense comentaris encara. Comenta ara