El blog de cubells

La declaració de Toronto

Preparada per Amnistia Internacional i AccessNow, i aprovada per Human Rights Watch i la fundació Wikimedia, la declaració de Toronto ens explica que els sistemes d'aprenentatge automàtic en particular i la intel·ligència artificial en general, han de complir els drets humans i ens avisa dels possibles perills que hi ha de discriminació i utilització incorrecta d'ells.

Tothom, empreses, governs, universitats i particulars tenim l'obligació de beneficiar-nos de tots els avantatges d'aquestes noves eines, però també hen de vigilar que es beneficiem tots i no una part de la població, perquè aquestes noves eines poden discriminar fàcilment.

He traduït la declaració i l'he afegida a l'apartat de documents per a què la llegiu tranquil·lament.

Si sabeu anglés, la teniu sencera en aquest enllaç.

 

Sense comentaris encara. Comenta ara