El blog de cubells

Ubuntu 18.04 en un Lenovo Yoga 310

El que té ser informàtic, i a més a més, expert en linux, és que et venen els amics per a què els instal·les Ubuntu als seus ordinadors nous.

Contràriament al que puga parèixer, a mi això m'encanta, perquè prove màquines noves i em trobe amb problemes d'instal·lació nous.

Això és el que ha passat amb un Lenovo Yoga 310 que s'ha comprat un amic meu i al que he substituït el seu windows 10 per Ubuntu 18.04.

Els problemes principals que he tingut, han estat dos. El primer trobar com entrar en la BIOS del maleït ordinador per canviar l'arrencada del portàtil. Doncs resulta que, en aquest model, es fa prement amb la punta d'un clic un xicotet botonet que hi ha dins d'aquest forat:

El segon problema és que he hagut de desactivar no solament l'arrencada segura, sinó que el mode d'arrencada del disc SDD l'he hagut de posar en mode Legacy suport, si no, el disc no es detecta correctament i la instal·lació del grub2 falla.

M'ha costat més solucionar estos problems que la pròpia instal·lació. Deu minuts ha tardat en completar-se. Però bé, el portàtil ja té un sistema operatiu lliure que executa programes lliures i dirigeix el seu maquinari.

Següent...

Sense comentaris encara. Comenta ara