El blog de cubells

La neutralitat a la xarxa

Ja sabreu que el proper més de Juny, als Estats Units es votarà una llei per derogar la neutralitat de la xarxa. Hi ha diversos enllaços amb informació, si necessiteu, en l'apartat Campanyes

Bàsicament, el que volen fer els americans és passar el control de la velocitat d'Internet a les empreses. Seran elles, depenent del que paguen els clients, qui decidirán quins continguts es serveixen més ràpid i quins no. Serà com tindre 2 velocitats.

Això va en contra dels principis pels quals es va crear Internet: igualtat de possibilitats per a tots. Tant se val si estàs a Silicon Valley o si estàs en un país dels que diuen desenvolupats, si tens talent pots accedir a Internet i aprofitar la informació per millorar tu i el teu entorn, que el coneixement servisca per millorar tot el món.

Mozilla, una de les moltes empreses que lluita per la neutralitat en la xarxa, perquè entén que això és millor per a tots, va fer una enquesta a un munt d'americans en més de 50 estats preguntant sobre la neutralitat a la xarxa, amb resultats aclaparadors a favor de la neutratitat. Per exemple:

Si això és així, aleshores perquè volen canviar això?

És la típica decisió política que mira més per interessos empresarials que pel que necessita realment la gent, pels interessos de tots.

Ja vos contaré com queda tot.

Sense comentaris encara. Comenta ara