El blog de cubells

El meu processador d'Intel

He llegit en una notícia d'Slashdot que Intel ha informat que alguns dels processadors que hi ha al mercat i que pateixen els problemes de seguretat Meltdown i Spectre, no van a rebre mai el microcode per solucionar els problemes de seguretat. I publiquen un document amb el nom dels processadors la producció dels quals s'ha aturat.

És el meu processador un d'aquests processadors sense actualització? Quin és el nom del meu processador?

El primer que he fet és preguntar-li al meu processador que em diga tot el que sap del meu processador:

$ sudo lshw | grep -i cpu
   *-cpu
     description: CPU
     product: Intel(R) Core(TM) i7-4710MQ CPU @ 2.50GHz
     bus info: cpu@0
     version: Intel(R) Core(TM) i7-4710MQ CPU @ 2.50GHz
     capabilities: x86-64 fpu fpu_exception wp vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx pdpe1gb rdtscp constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl xtopology nonstop_tsc cpuid aperfmperf pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 sdbg fma cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 movbe popcnt aes xsave avx f16c rdrand lahf_lm abm cpuid_fault epb invpcid_single pti tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid fsgsbase tsc_adjust bmi1 avx2 smep bmi2 erms invpcid xsaveopt dtherm ida arat pln pts cpufreq
       slot: CPU Internal L2
       slot: CPU Internal L1
       slot: CPU Internal L3

Com podeu comprovar, el meu és un i7-4710MQ.

He cercat en aquesta pàgina d'intel les especificacions de dit processador i el resultat, és que el meu processador té per malnom, Haswell.

I els processadors Hasswell no estan marcats com que no van a tindre actualitzacions. Perfecte.

Esperarem que troben una solució i publiquen el microcodi.

Sense comentaris encara. Comenta ara