El blog de cubells

La web no és sobre nosaltres

Estava llegint les interessants dades de l'enquesta que va fer a finals d'any la Python Software Foundation, com sabeu la fundació que guia el desenvolupament de Python, a milers de desenvolupadors d'aquest llenguatge de 150 països diferents, i faig un extracte ràpid per a passar al tema d'aquest apunt (podeu consultar les dades completes ací):

M'ha sorprés que hi haja tants desenvolupadors web que utilitzen Python. Jo també.

I pensant que desenvolupem webs, he recordat un article molt interessant que afirma que la web no va de nosaltres. Jo crec que posa el dit en la nafra.

Després de fer un repàs interessant dels inicis de la web fins als nostres temps, i dels problemes importants que ha tingut i que té, es pregunta, com podem fer la Web millor? I ens detalla uns defectes que tenim a l'hora de fer pàgines web si pensem que aquestes van 100% sobre persones:

Igual que en el món físic el disseny s'encarrega de construir objectes universals que poden utilitzar el major nombre de persones, en el món irreal d'Internet, hem de construir webs pràctiques que puguen ser utilitzades pel 100% de la gent. És la única manera de millorar la Web.

Recomane que llegiu l'article d'aquesta berlinesa amb cura.

Sense comentaris encara. Comenta ara