El blog de cubells

A què ens obliga el GDPR?

ass="uk-text-large">

El Reglament General de Protecció de Dades (GDPR) ens obliga, a nivell europeu, a configurar els nostres sistemes informàtics de manera que puguem protegir les dades dels nostres clients. La seua intenció és enfortir i unificar la protecció de dades a nivell europeu. És un reglament que entrarà en vigor el Maig del 2018.

No sé si, finalment, entrarà en funcionament en eixes dates perquè que el comerç electrònic, per exemple, no està preparat per complir amb la legislació que es vol començar a aplicar. Més quan es considera informació personal, qualsevol informació que puga identificar directa o indirectament a una persona, com ara, un nom, una foto, un correu electrònic, detalls del banc, entrades en les xarxes socials, informació mèdica o adreces IP. Però com a desenvolupadors hem de prende seriosament en compte el nou reglament.

He volgut resumir d'un article d'un expert a què ens obliga el reglament. És clar que totes aquestes obligacions afecten més a grans empreses, però els petits també hauríem de posar atenció.

Funcionalitats que hauríem d'implementar:

Com veieu són unes quantes les que hem d'implementar. Ara coses que hem de fer:

I per fi, les coses que NO hauríem de fer:

L'important de tota la regulació GPDR és que hem de ser conscients del que suposa emmagatzemar dades personals. I com a desenvolupadors, hem de procurar implementar els nostres serveis tenint en ment que hem de preservar i assegurar les dades dels nostres clients i dels nostres usuaris.

A veure com acaba tot.

Sense comentaris encara. Comenta ara