El blog de cubells

Missatge del creador de la web

Tim Berners-Lee, l'enginyer que va coordinar els investigadors que van crear la web, ha dit això sobre el problema de les dades del Facebook utilitzades sense consentiment, notícia que està col·lapsant els diaris tecnològics de tot el món:

Aquest és un moment seriós per al futur de la web. Però vull que ens quedem esperançats. Els problemes que veiem avui són errors al sistema. Els errors poden causar danys, però les persones creen errors i poden ser solucionats per persones.

Puc imaginar que Mark Zuckerberg estigui devastat perquè la seva creació ha estat abusada i mal usada. Li diria: pots arreglar-ho. No serà fàcil, però si les empreses treballaren amb els governs, els activistes, els acadèmics i usuaris de la web, podrem assegurar-nos que les plataformes serviran a la humanitat.

El meu missatge a tots els usuaris de la web d'avui és aquest: potser he inventat la web, però vosaltres la feu com és. I ens correspon construir una web que reflecteixi les nostres esperances i compleixi els nostres somnis més del que augmenten les nostres pors i aprofundeixen les nostres divisions.

Què poden fer els usuaris de la web? Implique-vos. Cuideu les vostres dades. Vos pertanyen. Si cadascú pren una mica del temps del que passem utilitzant la web per lluitar per la web, crec que estarem bé. Expliqueu a les empreses i als representants del vostre govern que les vostres dades i la web són importants.

I a totes les organitzacions de drets digitals grans i petites, a tots els periodistes que investiguen l'impacte de les dades i la web del nostre món, gràcies. Seguiu lluitant per la web que volem. La web no aconseguirà el seu potencial sense vosaltres.

Tot just ho ha dit pel Twitter en el vint-i-nové aniversari de la web.

Sense comentaris encara. Comenta ara