El blog de cubells

Meravellosos scripts

p>Si voleu, per exemple, fer un trencaclosques d'un imatge, el que segurament faríeu en un sistema amb programari lliure seria iniciar el Gimp, i triar la següent opció (aquesta opció solament està disponible si teniu instal·lat el paquet gimp-plugin-registry):

El resultat seria el següent:

Ara bé, vos vull presentar una sèrie d'scripts que fan el mateix des de la finestra de comandaments. Són els scripts de l'ImageMagick de Fred, fets amb Bash i que apliquem multitud d'efectes a imatges. Per a què fer servir les interfícies si pots fer el mateix des de la finestra de comandaments?

En la llista d'scripts, si passeu el cursor per damunt del nom de l'script, llegireu informació del que fa, i si feu clic, podreu llegir informació més completa, la llista de paràmetres opcionals que té l'script i uns quants exemples reals perquè entengueu el que fa i les possibilitats que té l'script.

En el nostre exemple anterior, per fer el mateix que fa el Gimp, simplement hem de fer clic en el puzzle, baixar-lo i executar-lo:

$ chmod +x puzzle
$ ./puzzle BabyGnuTux-Med.png BabyGnuTux-Med-puzzle.png

I el resultat seria aquest:

Perfecte. Reviseu les opcions que té que són moltes.

L'ImageMagick és un programa, amb llicència lliure, que segurament tindreu instal·lat al vostre sistema, tant si teniu Windows, com si teniu Linux, com si teniu MacOsx o com si teniu IOs. El tindreu instal·lat si feu servir algun programa de retoc d'imatges perquè moltes aplicacions l'utilitzen.

La imatge que he utilitzat per a l'exemple té llicència lliure. Afegisc la llista a l'apartat d'enllaços per no oblidar-nos.

Sense comentaris encara. Comenta ara