El blog de cubells

Navegar per l'historial del bash

Hi ha una funcionalitat, que faig servir molt, que és revisar l'historial del Bash. Això t'evita haver d'escriure la comanda cada vegada. La veritat que t'estalvia molt de temps, sobretot quan són comandes que executes molt.

Ja sabeu que això es consulta amb la combinació de tecles ctrl+r.

No sé en quina actualització em va entrar al meu Ubuntu, però ja fa temps que el funcionament de la combinació de tecles ha canviat. Ara quan prems ctrl+r a la finestra de comandaments apareix el llistat de les darreres comandes executades. Mireu-ho:

Fixeu-vos que indica també el nombre total de registres de l'historial, 2000, que és el valor que jo he configurat el meu .bashrc:

$ cat ~/.bashrc | grep HISTSIZE
# for setting history length see HISTSIZE and HISTFILESIZE in bash(1)
HISTSIZE=2000

Doncs és una funcionalitat al·lucinant, perquè t'apareixen les comandes, pots pujar i baixar per l'historial amb les tecles de fletxa i, a més a més, és super ràpid: ctrl+r, et mous a la comanda, prems intro per seleccionar-la i prems intro per executar-la.

La veritat que m'agrada molt.

Sense comentaris encara. Comenta ara