El blog de cubells

El nou nucli 4.15

Mireu hui quina sorpresa tinc en les actualitzacions del sistema del meu Ubuntu Bionic Beaver:

Per fi entra l'actualització del nucli que ha de solucionar, almenys en part, els problemes de seguretat Meltdown i Spectre detectats a finals d'any passat en els processadors intel, i d'altres marques.

Ja sabeu que a Linus, el creador i mantenidor del nucli de linux, no li haguera agradat fer les coses així com les han hagut de fer els desenvolupadors, i pensa que Intel hauria d'haver fet molt més del que ha fet i millor. Però bé, com diu ells, és el primer pas i esperem que en poc de temps ho solucionen i ja no tinguem processadors amb forats de seguretat.

Executant l'script per comprovar les vulnerabilitats que vos vaig contar, (no vos pose una captura perquè el registre és molt llarg), veig que hi ha prou línies ja amb el problema mitigat marcades amb l'etiqueta verda YES. Solucionat.

Hi ha, però, bastants línies amb l'etiqueta roja NO, però són problemes de maquinari, i aquestes sabem que no tenen solució fins que canvie de processador quan el fabricant haja solucionat el problema, d'ací uns anys.

Ara falta vore si tinc problemes amb el nou nucli els propers dies o el meu portàtil amb un i7 té una devallada del rendiment.

Vos ho contaré.

Sense comentaris encara. Comenta ara