El blog de cubells

Què pensem els programadors sobre el thunderbird

Molt interessant article publicat pel community manager del projecte thunderbird, el meu client de correu electrònic de tota la vida.

Reflexiona sobre els comentaris que li han fet arribar els assistents al Fosdem. I això és el que em sembla interessant, que els assitents són programadors, gent relacionada amb el programari lliure, no simples usuaris.

I què li han comentat?

El primer comentari que destaca és que molts creuen que el projecte està mort. És cert això. Molts hem escoltat comentaris al respecte des de fa uns anys, que Mozilla solament es va a dedicar al Firefox, que no és rendible econòmicament el Thunderbird, etc. Pot ser ha estat així perquè sempre ha sigut el germà xicotet del navegador. El cas és que mai no han parat d'arribar-me actualitzacions del programari.

Tampoc no saben res dels plans de futur del client de correu. Però és problema nostre crec jo, perquè podem consultar les notes de les futures versions, descarregar o ajudar.

Una altra pregunta que fan els desenvolupadors és per a quan una app? jeje. No comente res al respecte.

Una altra pregunta recurrent és on està el fòrum del thunderbird. És una pregunta normal perquè això ho fem servir molt en el nostre dia a dia i ja quasi se'ns fa necessari. Ací està.

I la darrera pregunta tipus que li fan a Ryan Sipes té a veure amb l'encriptació. Hui en dia el tema de la seguretat i la comunicació segura és molt important, i els programadors en som conscients. Per això li pregunten com encriptar o que si es pot afegir aquesta funcionalitat de manera predeterminada per poder comunicar-se sense que ningú puga escoltar el que estem parlant.

En principi sembla que el projecte està sa, que anem a continuar com sempre i que arribarán millores que faran cada vegada millor i més segur el nostre client de correu preferit.

Sense comentaris encara. Comenta ara