El blog de cubells

El que fem els programadors

Interessant reflexió del professor Gerald Jay Sussman, el creador del llenguatge de programació Scheme, sobre el que fem els programadors i que té molt a veure amb la seguretat de les nostres aplicacions:

El treball dels enginyers solia consistir a prendre petites parts de codi que entenien completament i, usant tècniques senzilles, compondre-les en grans coses que feien el que ells volien.

Però la programació ara no és això. Avui en dia et mous entre incomprensibles o inexistents pàgines de manual de programari el qual no saps qui el va escriure. Has de fer ciència bàsica en les teves llibreries per veure com funciona, provant diferents dades d'entrada i mirant com el codi reacciona. Això és fonamentalment un treball diferent.

I ho deia fa 10 anys.

Sense comentaris encara. Comenta ara