Manifest de la djangocon d'Europa 2017

Publicat el 26 de abril de 2017 a les 7:40 per cubells. Etiquetes: culture, django

Nosaltres, desenvolupadors, fabricants, enginyers de programari, reparadors, dissenyadors, hackers, som els més ben educats, més ben comunicats i, al cap i a la fi, la generació més afortunada mai. Tenim el poder real, i la responsabilitat, de donar forma al futur, per crear nous comportaments socials de les nostres idees, opcions i programari.

Estem donant forma al futur, creant literalment del no res i amb els nostres esforços.

Amb això, una gran responsabilitat recau sobre nosaltres: fer que el futur sigui un lloc millor, fer el futur més uniformement distribuït, a través de les llacunes i les discriminacions de gènere, amb la ruptura de les barreres econòmiques, polítiques i geogràfiques.

La creació de programari és quelcom més que una habilitat tècnica: el que creem, influirà en la forma en què les persones interactuen amb el món i amb altres persones, i la manera que triem per construir-ho, tindrà un impacte sobre les persones que l'han d'utilitzar.

No som neutrals en el programari que creem; es tracta de l'essència de nosaltres mateixos, informada pels nostres valors.

El ser un desenvolupador és molt més que l'aplicació de coneixements tècnics, vol dir explorar camins i solucions sobre una base diària: un deure estressant, però significatiu si ens apliquem a ell per assegurar el creixement i garantir la llibertat dels individus i les comunitats.

Per escampar les llavors, conrear el coneixement i millorar el nostre món, hem de construir comunitats fortes, com les nostres cases, hem de construir comunitats obertes, on cada persona mitjançant la incorporació de la seva vida, els seus punts de vista, la seva cultura, les seves debilitats i fortaleses, sigui fonamental.

L'obertura és clau per a un camí cap a la inclusió.

Les comunitats no tenen cap direcció "natural", i moure-les cap a endavant és un esforç col·lectiu realitzat per les persones que hi pertanyen, aportant diferents habilitats i idees per aconseguir objectius comuns.

La valoració de la diversitat i les diferències individuals és la clau per a una comunitat sana, positiva i exitosa, que enforteix els seus membres i els ajuda a créixer més forts i més feliços.

Aquest és el principal desafiament a què s'enfronta qualsevol intent de governança de la comunitat.

Hem d'estar orgullosos de la comunitat de Django - tots nosaltres, al cap i a la fi! - està a l'avantguarda d'aquest moviment global per fer les comunitats de desenvolupadors obertes, saludables i amb èxit.

Com comitè organitzador de la DjangoCon Europa 2017, el nostre objectiu és ajudar la comunitat de Django a mantenir la seva actitud autèntica, diversa i vibrant, i ajudar a tots els assistents a crear un futur millor.

És un futur que només podem construir junts, sense importar totes les nostres diferències de cultura, de geografia, de raça, de gènere, de riquesa, d'estatus polític - i més -.

Volem ajudar a tots a jugar un paper en això, a manera d'ajuda financera o mitjançant el suport a projectes que permetin a les persones, que es troben amb necessitat o marginades, construir el seu camí cap a un futur millor.

Leonardo da Vinci va cercar la major part del seu coneixement per si mateix, en la lectura i observació del món al seu voltant, però això és només una part de l'aventura d'explorar el futur digital.

La diversitat creativa i l'autenticitat són les habilitats que es poden desenvolupar mitjançant la pràctica i també amb la convivència amb la gent del nostre voltant. Per això, agraïm la fortuna que tenim de poder donar forma al nostre propi futur, anem a ajudar a que sigui més uniformement distribuït entre tots.

Original: https://2017.djangocon.eu/manifesto/

Puja dalt

Entrades similars

Hi ha 0 comentaris

No hi ha comentaris encara.

Afegeix un comentari